Det här var första gången jag testade med smaksättning. Jag började med ystningen i två månader innan jul. Tyvärr mätte/dok jag inte hela smaksättningen men kan tänka mig att jag hade i ca 1dl per kg totalt. Jag använde en spruta/kanyl för att få in wiskey i osten samt baddade runt osten. Ngr veckor innan jul klädde jag osten med parafin.
Summerat blev det en ganska stark wiskeysmak på osten. Kommer nog att gå ner lite i år eller om jag testar ngt helt nytt. Dock blev det mkt godare än utan smaksättning (men det är en smaksak).
Spännande. Jag är också väldigt inne på att göra egen whiskeyost. Hur mycket injicerade du per kg ost? Hur blev det?
SvaraRaderaHälsningar
Per
Det här var första gången jag testade med smaksättning. Jag började med ystningen i två månader innan jul. Tyvärr mätte/dok jag inte hela smaksättningen men kan tänka mig att jag hade i ca 1dl per kg totalt. Jag använde en spruta/kanyl för att få in wiskey i osten samt baddade runt osten. Ngr veckor innan jul klädde jag osten med parafin.
SvaraRaderaSummerat blev det en ganska stark wiskeysmak på osten. Kommer nog att gå ner lite i år eller om jag testar ngt helt nytt. Dock blev det mkt godare än utan smaksättning (men det är en smaksak).