söndag 2 januari 2011

Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka
Italiensk pancetta motsvarande 5 paket bacon
5 st bakpotatisar
2 msk maizena
400 gram parmesanost
4 msk basilika
2 msk körvel
2 tsk timjan
salt och peppar

Riv potatis och parmesan i en matberedare. Lägg allt i en bunke och blanda i maizen och alla hackade färska gryddor. Låt dra ngt. Klä en lång brödform med pancettan så den hänger över kanten och kan vikas omlott. Krama ur potatisen och fyll formen. Vik över pancettan för att försluta kakan och lägg en bit smörpapper på toppen och ställ en likadan form över med en tyngd på som pressar kakan fast.

Kör kakan i 180 grader i 60 minuter. Detta kan göras dagen innan.
Skär upp kakan i 2-3 cm stora skivor. Hetta upp en gjutgärnsgrillpanna med olja och grilla varje bit så de får snygga grillmönster. Lägg sen över på smörpapper/plåt och kör i ugn i ca 100 grader en halvtimme innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar