Då jag hade vildsvinfärs hemma som som jag har haft tankar att göra i form eller biffar av tänkte jag att det kunde passa bra med samma bas som för gårdskycklingen. Sagt och gjort:
Finhackade 200g ostronskivlingFinhackade 2 stora gullökar (hade ingen scharlottenlök hemma)
Smörstekte lök och svamp och hällde sen i ca 2 dl vitt vin samt ganska mkt färsk timjan. Detta reducerade jag ner till hälften.
Sen blandade jag 500g vildsvinsfärs med ca 4 msk mjöl samt 2 dl grädde. Hälde i svamp och lök kok samt kryddade med salt & Peppar.
Slog i smeten i en plastad brödform (skakade och stötte den så alla bubblor försvinner).
In i ångugnen i två timmar på 70c följt av 30 min på 80c
Om jag hade tänkt efter innan så hade jag kört allt på 80c i två timmar, ville få upp den til ca 72c
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar