söndag 2 januari 2011

Ceviche med pilgrimsmussla, havskräfta och mango

God och fräsch förrätt vi körde på nyår 2010. Serverades med en flaska Siefersheimer Riesling 2008

4 portioner

1 tomat (plommon)
4 gurkskivor
1 mangoskiva
1/2 avokado
4 pilgrimsmusslor
4 havskräftstjärtar (stora)

Dressing
1/2 vitlöksklyfta
salt
saft från 1/2-1 lime
1 krm chilipeppar alt. färsk
4 cl olivolja (av god kvalitet)
några varv från svartpepparkvarnen
blad koriander

Skär grönsaker och frukt i små
fyrkanter. Skiva pilgrimsmusslorna och
havskräftorna. Mortla vitlök, salt, lime,
chili och olivolja. Smaka av med
svartpeppar. Häll dressingen över
ingredienserna. Fördela
korianderbladen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar