En god guacamole görs i mortel eller i bunke där man mosar avokado med en slev. Den ska vara "crunchy". Ifall avokadon är omogen/hård kan man försöka att göra den i en mixer för att utvinna ngn smak...
Guacamole och färsk salsa kommer alltid i par, för att få till guacamolen måsta man ha gjort en god salsa innan.
4-6 pers.
2-4 st avokado
1 st lime
salt
olivolja
ev creme fraiche
Färsk salsa
Dela avokadon i mitten och ta bort kärnan (görs guckan i förväg kan man spara kärnorna i skålen för att avokadon håller sig fräshare).
Använd en matsked och hacka avokadon i skalet och gröp sen ur allt i en bunke. Mosa till önskad konsistens.
Pressa i lime. Lägg i ngr matskedar salsa och smaka sen av med salt och olivolja. Guacamolen kan drygas ut med lite creme fraiche.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar