Petit Choux som förrätt.
GRUNDRECEPT PETIT CHOUX
2 dl kallt vatten
4 tsk florsocker
75 g smör
2 dl mjöl
3 st ägg
en nypa salt ca 0,5 tsk
Gör så här
Petit choux
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt.
Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen.
Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget och tillsätt en nypa salt.
Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
Spritsa ut petit-chouerna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter tills petit-chouerna känns lätta och luftiga.
Låt dem svalna på galler.
Skippa saltet ifall de ska vara som dessert.
Testade tre fyllningar:
Riven Västerbotten ost blandat med egen majonnäs,creme fraiche, citron S/P till önskad koncistens.
Röra på kallrökt lax, päron och pepparrot, gräslök, blandat med egen majonnäs,creme fraiche, S/P till önskad koncistens.
Hackad hummer med egen majonnäs och citron samt dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar