lördag 2 augusti 2014

Färsk salsa

Grunden för en god salsa som fungerar till allt från taco, kött och fisk.

För ca 4-6 pers.

5-7 st tomater beroende på storlek
1 st silverlök (alt 3-4 scharlottenlök eller färsk vårlök), gul lök bör präsas lite innan för att inte bli för skarp
1-2 st vitlöksklyftor
1-2 st lime
1-2 st chili
1-2 tsk inlag koriander (alt färsk ca en kruka)
1-2 tsk mörkt socker alt honung
1 st paprika
olivolja
salt/peppar

Dela tomaterna och använd en sked för att gröpa ur fröna. Finhacka tomaterna samt paprika riktigt fint (2-3mm). Finhacka löken och chili. Blanda allt och pressa ner lime. Smaka av med salt och peppar och olivolja. Låt den gärna stå och dra ngn timme innan servering.

Som variation kan man hacka ner färsk mango för en sötare och fruktigare salsa.

Denna salsa är även grunden till en god guacamole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar